Inspiratie & tips


Kleurtrend 'Blauw is blijvend'

Voor inspiratie en de laatste trends op gebied van kleur kijken we regelmatig op diverse design en lifestyle blogs. Zo is Bloesem een van onze favoriete blogs. Vanuit Kuala Lumpur deelt Irene dagelijks haar creatieve ideeën en de mooiste beelden.

Geïnspireerd door de bekende lifestyle blogs design*sponge en decor8 begon Irene in 2006 haar eigen blog Bloesem. Benieuwd hoe haar dagen eruit zien wat haar favoriete kleurenpalet is? Wij legden Irene een aantal vragen over kleur voor.

1. Wie is Irene?
Wat leuk dat ik mezelf hier mag voorstellen. Mijn naam is dus Irene en ik ben in 2006 Bloesem begonnen, een lifestyle en design blog. Na een studie politicologie afgerond te hebben belande ik bij een grote bank op de marketing afdeling. Al snel wist ik dat ik liever voor mezelf wilde werken en begon als freelancer graphic- en webdesign opdrachten uit te voeren. Een eigen kaarten lijn volgde toen ik New York woonde. Tussendoor hielp ik mee de kinderschoenen collecties voor mijn vader’s bedrijf te ontwerpen. Na wat rond-zwervingen over de wereld ben ik nu met mijn man en twee zoontjes in Kuala Lumpur beland.

2. Hoe ben je op het idee gekomen om je eigen blog te beginnen?
Ik kwam de blogs design*sponge en decor8 tegen en dacht dit is de perfecte manier om mijn eigen ideeën, collages en verzamelde knipsels naar buiten te brengen. Ik had nooit durven hopen dat het zo leuk is om een eigen blog te hebben.

3. Als je Bloesemblog in 3 woorden moet omschrijven, welke 3 woorden zouden dit dat zijn?
Oprecht, mooi en puur.

4. Wat betekent kleur voor jou en hoe vertaal je dit naar je blog?
Kleur is voor mij heel belangrijk. Misschien wel het belangrijkste in design. De combinatie van kleuren en het op een juiste manier weten toe te passen van kleur laat vaak zien of iemand gevoel voor stijl, sfeer en smaak heeft. Ook het weglaten van kleur, en juist alleen voor wit of zwart kiezen, vind ik sterk. Dit heeft alleen niet mijn voorkeur. Ik heb kleur nodig in mijn omgeving, maar dan wel de matte en vaak doffe varianten!

5. Hoe ziet een doorsnee week er voor jou uit?
Kinderen naar school brengen, ophalen, achter de computer zitten en werken. Vaak probeer ik 1 dagdeel in de week voor mezelf te hebben en te schilderen, craften, of dingen maken op de naaimachine. En bijna iedere avond ga ik nog even twitteren. Twitter vind ik op dit moment de leukste sociale media. Heerlijk hoeveel informatie daar rond gaat, maakt een krant haast overbodig. Het is de allerbeste marketing tool. Ik hoop dat meer Nederlanders gaan twitteren.

6. Wat is je favoriete kleurenpalet?
Dat wisselt steeds in periodes van een aantal jaren. Een tijd lang was het de kleur groen in al zijn mooie varianten. Nu inspireren de blauw tinten me zeer. Ik vind het wel leuk om ergens een gewaagde kleur tussen te zetten. Toen zo’n twee jaar geleden de neon trend opkwam wist ik direct dat mijn logo in die sfeer mocht. Ook ben ik toen aan de slag gegaan om een collectie kettinkjes voor meisjes en jongens te ontwerpen en heb ik die onder de naam BKids Wear Neon gelanceerd.

8. Hoe ziet jouw huis eruit qua kleur?
We zijn net verhuisd en wonen in een huurwoning dus ik heb mijn muren (nog) niet geverfd, in ons vorige huis was de jongenskamer in oker-geel en mijn studio in royal dark blue. Onze meubels variëren van wit, lichtbruin tot donkerbruin. Ik zou geloof ik niet snel een ‘gekleurd’ meubelstuk kiezen.

9. Waar haal je inspiratie vandaan en wat doe je als je even zonder zit?
Inspiratie is overal met het internet als belangrijkste medium. Als ik even zonder zit of internet-moe ben dan doe ik niets… en laat mijn gedachten tot rust komen en komt de inspiratie van binnen.

10. Welke kleuren gaan we volgens jou veel zien in 2012?
In 2012 zullen de felle tinten in accessoires gecombineerd gaan worden met grijs, zwart en wit. Maar de komende jaren zullen de zachte kleuren weer naar voren komen, gecombineerd met decoratie materialen in koper, tin en brons. Middeleeuwse tafereeltjes zoals uit de schilderijen van Rembrandt en Vermeer.

11. Wat is je grootste kleurblunder?
Ik heb ooit een verkeerde kleur rood in een kamer gebruikt. vreselijk moeilijk om daarover heen te schilderen.

12. Wat zou je graag nog willen doen in de toekomst?
Meer tijd vrij maken voor trendwatching en dit op de een of andere manier goed in beeld brengen, zij het online of in boekvorm. Ik vind trends opspeuren het leukste wat er is.

13. Heb je nog een kleurtip voor de bezoeker van kleurinspiratie?
Elke kleur die je kiest kan in principe mooi zijn, maar de combinatie met andere kleuren kan een kleur echt bijzonder maken. Deze combinatie kan bestaan uit prachtige neon kleuren gemixt met meer traditionele tinten. Belangrijk is om niet te terughoudend te zijn, experimenteren mag best!

14. Wat is je lievelingkskleur?
Moeilijk. Maar ik heb een voorliefde voor oud roze tinten denk ik.

15. Zijn er kleuren die je huis absoluut niet in komen?
Zeg nooit nooit, maar lila en andere paars varianten geven mij geen positief gevoel.

Kleurtrend Permanent Blue
Voor kleurinspiratie maakte Irene de kleurtrend Permanent Blue. Waarbij ze zich liet inspireren door de kleur blauw. Bekijk de kleurtrend en ontdek hoe je de kleur blauw kunt toepassen in huis.REACTIES (0)

Nog geen reacties.

REAGEER

anti-spam

Om spam te vermijden is het noodzakelijk om de code hier rechts in te vullen.
Let op: de code is hoofdletter gevoelig.


Kunt u de code niet lezen? Probeer dan een nieuwe afbeelding.


Privacy- en Cookiebeleid
Terug