Inspiratie & tips

Online verven

ma 10 oktober 2011 |  kleuradvies |  door:  |  reageer (0)

Gratis tools die je helpen bij het kiezen van de juiste kleur voor je interieur

Zou het niet handig zijn om eerst verschillende kleurencombinaties in huis uit te proberen, voordat je een hoop geld spendeert aan verf? Met een online kleurtool kan dit.

Het is een kwestie van aanwijzen en klikken en je ziet hoe kamers, muren, meubels en misschien wel de buitenkant van je huis eruit zien in een andere kleur. De tools die je hieronder vind zijn niet duur, de meeste zijn zelfs gratis te gebruiken. Let er wel op dat de weergave van een kleur op je beeldscherm af kan wijken van de werkelijkheid.

Kleurinspiratie.nl
Allereerst kun je natuurlijk gebruik maken van onze eigen verftool. Upload een foto van je huis en experimenteer met honderden kleuren. Kies uit een van de collecties van Flexa of laat je inspireren door een of meerdere van de 6 kleurtrends. De tool is eenvoudig in gebruik, zo heb je binnen enkele minuten je woonkamer online geverfd met nieuwe kleuren. Tevreden over het resultaat? Deel je foto dan direct met je vrienden en familie via Facebook en Twitter.
Naar de verftool >>

Karwei verf- en behangtool
Met de stijlwijzer van Karwei kun je in een paar eenvoudige stappen kijken hoe dat ene behangetje past bij die ene kleur voordat je zelf in het echt aan de gang gaat. Kies eerst welke voorbeeldruimte (woonkamer, slaapkamer, hal of werkkamer) je wilt verven of behangen. Vervolgens geef je aan welke stijl je wilt toepassen. De gekozen foto wordt geladen. Klik vervolgens op de rondjes in de foto en experimenteer met verf, behang en laminaat uit de Karwei collectie.
Naar de Karwei verf- en behangtool >>

CBN Color Selector
Met de CBN Color Selector kun je duizenden kleuren uitproberen op verschillende soorten oppervlakken waaronder stucwerk en beton. Van de kleuren die je selecteert krijg je een code, zodat je deze kleur kunt laten mengen bij een dealer bij jou in de buurt. De software is gratis uit te proberen voor een periode van 30 dagen. Bevalt het programma? Dan is het aan te schaffen voor een bedrag van 39,95.
Download gratis de trial versie >>

Online kleurtool van Benjamin Moore
Het Amerikaanse verfmerk Benjamin Moore heeft een eigen tool waarmee je gratis voorbeeldfoto’s van interieurs en extereiurs kan kleuren met hun verfkeluren. Wil je foto’s van je eigen huis kleuren, dan moet je een klein bedrag betalen. Het Bejamin Moore software programma is verkrijgbaar voor Windows en Mac.
Naar de tool van Benjamin Moore >>

ColorClix Vizualiser
Met de ColorClix Vizualiser kun je het effect van verschillende kleuren en kleurencombinaties in een ruimte bekijken. Maak een selectie uit het enorme kleurenpalet, kies een voorbeeldruimte en sleep de kleuren op de wand.
Naar de ColorClix Vizualiser >>

PPG Porter Paints
Op deze site vind je van diverse ruimtes in huis voorbeeldfoto’s. Kies een kleurpalet en de kleuren verschijnen toegepast in beeld. Als je 9 beelden hebt geselecteerd verschijnen deze op je scratchbook. Vanuit je scratchbook kun je foto’s printen of doorsturen naar je vrienden.
Naar de site van Porter Paints >>REACTIES (0)

Nog geen reacties.

REAGEER

anti-spam

Om spam te vermijden is het noodzakelijk om de code hier rechts in te vullen.
Let op: de code is hoofdletter gevoelig.


Kunt u de code niet lezen? Probeer dan een nieuwe afbeelding.


Privacy- en Cookiebeleid
Terug