Inspiratie & tips


Lees het interview met Danielle de Lange van The Style Files

Voor creatieve ideeën met kleur halen we dagelijks inspiratie van diverse blogs. Zo kijken we regelmatig op The Style Files van Danielle de Lange. Haar stijl is het best te omschrijven als modern landelijk met Marokkaanse invloeden.

Met thuis bergen knipsels kwam Danielle in 2006 op het idee om deze inspirerende plaatjes te delen via een blog. The Style Files was een feit. Toen ze merkte dat er ook veel behoefte was aan een webshop met unieke producten startte ze haar eigen online shop Le Souk. Benieuwd naar Danielle haar favoriete kleuren en kleurzonden? Wij legden haar een aantal vragen over kleur voor.

1. Wie is Danielle?
Ik ben Danielle de Lange, oprichtster van The Style Files, The Travel Files en Le Souk. Met mijn vriend Ivar en zoontje Kick woon ik in een verbouwd boerderijtje in een piepklein dorpje iets boven Amsterdam.

2. Hoe ben je op het idee gekomen om je eigen blog en shop te beginnen?
Mijn collectie met knipsels en bladzijden uit tijdschriften inspireerde mij om in 2006 deze mooie plaatjes te delen in de vorm van een blog. Mijn online winkel Le Souk kwam een paar jaar later toen ik, via mijn blog, merkte dat er een behoefte was aan een online winkel met mooie en unieke spullen. Mooie dingen ontdekken is mijn passie en op deze manier heb ik er mijn werk van gemaakt.

3. Waar komen de namen The Style Files en Le Souk vandaan?
De naam The Style Files komt van de stapels archiefmappen (files) met bladzijden en mooie plaatjes uit (woon)tijdschriften die ik in de loop der jaren heb verzameld. Le Souk komt van de Arabische benaming voor markt. De souks in Marrakech zijn wereldberoemd en hier kan je de leukste producten scoren!

4. Wat betekent kleur voor jou en hoe vertaal je dit naar je blog?
Kleur betekent voor mij verandering. Door middel van kleurige accessoires verander ik namelijk steeds mijn overwegend witte interieur. In de winter heb ik bijvoorbeeld grijze, wolle kussens op de bank liggen. In de lente gaan deze de kast in en komen er kleurige, linnen kussens voor in de plaats. Mijn voorliefde voor wit- en grijstinten (vooral gecombineerd met hout) is duidelijk op mijn blog terug te zien. Ook ga ik op mijn blog met de seizoenen mee, wat duidelijk in de onderwerpen terug te zien is.

5. Hoe ziet een doorsnee week er voor jou uit?
Twee dagen per week gaat mijn zoontje (1.5 jaar) naar het kinderdagverblijf. In deze twee dagen probeer ik zoveel mogelijk werk te verzetten want tijdens de dagen dat hij thuis is, krijg ik overdag weinig tot niets gedaan. Verder bereid ik in het weekend alvast de blogposts voor The Style Files en The Travel Files voor en vaak werk ik ook ‘s avonds nog een paar uur.

6. wat is je favoriete kleurenpalet?
Wit met diverse grijs- en bruintinten en hier en daar wat kleur.

7. Wat zijn jouw kleurzonden?
Ik moet bekennen dat ik toch word aangetrokken door het fluor roze dat nu veel in tijdschriften en op blogs te zien is.

8. Hoe ziet jouw huis eruit qua kleur en stijl?
Mijn huis kan je het best omschrijven als modern landelijk met Marokaanse invloeden. De basis is wit met grijs- en bruintinten en hier en daar wat kleuraccenten. Wij wonen in een oud, verbouwd boerderijtje. Een heel strak interieur past niet bij dit type woning. Vandaar dat we hebben gekozen voor modern landelijk: redelijk strak maar met veel natuurlijke materialen zoals (ruw) hout.

9. Waar haal je inspiratie vandaan en wat doe je als je even zonder zit?
Mijn inspiratie haal ik uit tijdschriften en blogs maar ik raak ook geïnspireerd door mooie hotels, restaurants en hotels.

10. Welke kleuren gaan we volgens jou veel zien in 2012?
Momenteel zijn er veel knalkleuren (zoals fel oranje en fel roze) te zien gecombineerd met wit, grijs en pasteltinten.

11. Wat is je grootste kleurblunder?
Ik kan niet echt een grote kleurblunder bedenken maar misschien bega ik deze als ik zwicht voor de neontrend.

12. Wat zou je graag nog willen doen in de toekomst?
Ideeën zat maar helaas kom ik tijd te kort. Wel ben ik van een plan om in de toekomst, naast The Style Files en The Travel Files, een derde blog op te zetten. En verder vind ik het heel leuk om veelzijdig bezig te bliijven. Zo blog ik, naast al mijn andere werkzaamheden, ook voor vtwonen.nl.

13. Heb je nog een kleurtip voor de bezoeker van kleurinspiratie?
Laat je inspireren door wat je om je heen ziet maar kies voor wat je mooi vindt en waar je je goed bij voelt.

Voor kleurinspiratie maakte Danielle de kleurtrend Hot Orange. Waarbij ze zich liet inspireren door de trendkleur van 2012: oranje. Laat je inspireren en ontdek hoe je oranje kunt toepassen in huis.

The Style FilesREACTIES (0)

Nog geen reacties.

REAGEER

anti-spam

Om spam te vermijden is het noodzakelijk om de code hier rechts in te vullen.
Let op: de code is hoofdletter gevoelig.


Kunt u de code niet lezen? Probeer dan een nieuwe afbeelding.


Privacy- en Cookiebeleid
Terug