Inspiratie & tips

Slaapkamer ideeën

do 24 juni 2010 |  Ruimtes |  door:  |  reageer (0)

Slaapkamer ideeën

De slaapkamer is een van de belangrijkste ruimtes in huis, namelijk de ruimte waar je tot rust komt. Kleurgebruik is hier misschien nog wel belangrijker dan in de overige vertrekken van het huis. Als de sfeer in de slaapkamer onrustig is, slaap je slecht en krijg je onvoldoende nachtrust. Wij geven je inspiratie en ideeën voor de slaapkamer.

Kleur in de slaapkamer
Kleuren hebben een psychologische werking op de mens. Zo is bewezen dat de kleur rood bijvoorbeeld agressie opwekt. Het is dan ook niet altijd verstandig om de muur van je slaapkamer rood te verven. Tenzij je meer passie in de slaapkamer wilt en rood combineert met groen als complementaire kleur. In tegenstelling tot rood werkt de kleur blauw juist heel rustgevend. Andere kleuren die bij uitstek geschikt zijn voor de slaapkamer zijn basictinten als wit en beige, maar ook groen en zachtgeel.

Slaapkamer verven
Kleur bepaalt voor een groot deel de sfeer in de slaapkamer. Bij het verven van de slaapkamer is het belangrijk dat je de juiste kleur kiest. Dat is makkelijk gezegd, maar soms is het best lastig om te bepalen welke kleur je precies moet kiezen. Daarom geven we je naast kleurinspiratie en behanginspiratie ook advies voor de slaapkamer inrichting. In het artikel ‘Verfkleuren kiezen‘ vind je tips voor het kiezen van de juiste verfkleur.

Aan de slag met de verftool
Heb je al een idee over de kleur die je voor de slaapkamer wilt gebruiken? Dan kun je direct een foto van je eigen slaapkamer uploaden in onze verftool. Vervolgens kun je de foto kleuren in je eigen favoriete kleur. Met de kleurtool kun je op een eenvoudige manier zien hoe deze kleur in jouw eigen slaapkamer staat, zonder direct met verf aan de slag te gaan. Nog geen idee welke kleur je op de wand wilt? Laat je dan inspireren door onze kleurtrends.

Kleur in de slaapkamer zonder verf
Voor meer kleur in de slaapkamer hoef je niet perse met verf aan de slag. Ook met accessoires en meubelen voeg je eenvoudig kleur toe. Neem als voorbeeld de slaapkamer hierboven met de gele plaid. Deze kamer oogt heel kleurrijk, terwijl de wanden zijn geverfd in de kleur wit. Een nachtkast of sprei in een felle kleur of pasteltint doet het altijd goed. Of houd de basis en accessoires wit en ga voor gekleurde gordijnen. Op Myhomeshopping.nl vind je naast bedden ook volop inspiratie voor accessoires voor de perfecte slaapkamer. Van poef tot dekbedovertrekset.

Slaapkamer ideeën
Wil je van jouw slaapkamer echt iets bijzonders maken? Ga dan aan de slag met het beddenhoofd. Er zijn diverse DIY ideeën te vinden voor een uniek hoofdeinde. Het hoofdbord linksonder kwamen we tegen op vtwonen.nl. Het zelfmaakidee voor het hoofdeinde van steigerhout (rechts) vind je op 101woonideeen.nl. Met steigerhout geef je de slaapkamer karakter én je creëert eenvoudig een stoere of romantische uitstraling. Ook met behang kun je de slaapkamer net iets extra’s geven. In Behang van de week vind je verschillende behangdessins en muurstickers.

Meer slaapkamer inspiratie:

Kleuren voor de slaapkamer Inspiratie voor de kinderkamer
Aan de slag met sjablonen Dol op zilver
Inspiratie voor de slaapkamer Wooninspiratie vtwonen
Romantische slaapkamer


Credits beeld: Wooninspiratie vtwonen.nl, 101woonideeen.nl (bedhoofd stijgerhout)REACTIES (0)

Nog geen reacties.

REAGEER

anti-spam

Om spam te vermijden is het noodzakelijk om de code hier rechts in te vullen.
Let op: de code is hoofdletter gevoelig.


Kunt u de code niet lezen? Probeer dan een nieuwe afbeelding.


Privacy- en Cookiebeleid
Terug