Inspiratie & tips

Tienerkamer ideeën

wo 17 augustus 2011 |  Ruimtes |  door:  |  reageer (1)

Tienerkamer ideeën

Het eind van de zomer is een tijdstip waarop veel mensen aan de slag gaan met de tienerkamer. De kinderen gaan weer bijna naar school en dus is het tijd voor een nieuwe kamer. Want hoe beginnen kinderen het nieuwe schooljaar het liefst? Met een nieuwe tienerkamer!

Gaat je dochter naar de bovenbouw, of je zoon naar de middelbare school? Dan breekt er een nieuwe, spannende fase aan. Of wordt je kind gewoon te oud voor de kinderkamer? Tijd voor een make-over. De kinderkamer omtoveren in een tienerkamer lijkt een hels karwei, maar kan vrij eenvoudig. Kleur is bij de inrichting van de tienerkamer heel bepalend.

Regel 1: Belangrijk is dat de tienerkamer niet meer kinderachtig oogt. Haal knuffels en speelgoed uit de kamer, gooi ze weg of bewaar ze op zolder. Met een nieuw kleed, frisse gordijnen, wat kussens en een nieuw dekbedovertrek kom je al een heel eind.

Regel 2: Laat jouw tiener zelfs meebeslissen. Zo heeft hij/zij het idee erbij betrokken te worden. Bespreek het budget en ga samen inkopen doen voor de nieuwe tienerkamer.

Regel 3: Kies neutrale kleuren voor de basis. Want wat je niet wil, is dat je tiener na een paar maanden alweer genoeg heeft van die felrode muur of het gifgroene bed. Houd de basis wit en kies voor een eenvoudig bed. Laat je zoon of dochter zelf de accessoires uitzoeken. Eersts inspiratie opdoen? Kijk dan eens bij de kleurtrends van kleurinspiratie.

Tienerkamer verven
Helemaal geïnspireerd door de kleurtrends van komend seizoen en wil je een kleurtje op de muur? Kijk dan met onze verftool wat staat en wat niet. Upload je foto en oordeel zelf. Het is een makkelijke manier om zonder direct aan het verven te slaan toch een indruk te krijgen van de wat de kleur in jou kamer doet.

tienerkamer accessoires

tienerkamer accessoires

Credits beeld (v.l.n.r.): 1. Kidskamers.nl| 2. vtwonen.nl| 3. Kidskamers.nl| 4. Coming KidsREACTIES (1)

Handig! Heb ik wel wat aan…

Fiep / maart 13, 2012, 13:11 uur

REAGEER

anti-spam

Om spam te vermijden is het noodzakelijk om de code hier rechts in te vullen.
Let op: de code is hoofdletter gevoelig.


Kunt u de code niet lezen? Probeer dan een nieuwe afbeelding.


Privacy- en Cookiebeleid
Terug