Inspiratie & tips

Tegelverf

wo 1 september 2010 |  verf |  door:  |  reageer (0)

Tips & Advies over tegelverf

Snel en eenvoudig je tegels een andere kleur geven? Ga dan met tegelverf aan de slag. Er komt geen breek- en sloopwerk aan te pas, enkel een lik verf. Maar je creëert wel in no-time een andere sfeer in je keuken of badkamer.

Tegels staan vaak onderaan de lijst van dingen om op te knappen in huis. Vakmanschap, breekwerk en de bijbehorende berg stof zijn vaak reden tot uitstel. Tegelverf is de oplossing. Je hoeft niet te breken, kunt zelf aan de slag en je hebt geen rommel. Het mooiste: tegelverf is ook nog eens veel goedkoper dan nieuwe tegels op de wand. Dus ben je uitgekeken op je huidige tegels? Schilder dan je tegels over met tegelverf.

Ideeën met tegelverf
Je kunt natuurlijk de hele wand voorzien van tegelverf. Wil je het liever iets subtieler houden? Schilder dan slechts enkele tegels zodat er een patroon of enkele kleuraccenten ontstaan. Stem daar leuke accessoires op af en je badkamer of keuken is weer als nieuw! Wil je echt creatief aan de slag? Maak dan gebruik van sjablonen. Op sites van grote verfmerken als Histor en Flexa zijn gratis sjablonen te downloaden. Meer inspiratie met sjablonen vind je ook in het artikel ‘Verfidee: sjablonneren met tegelverf of schoolbordverf‘.

Hoe werkt het?
Dek de vloer af met folie en ontvet de tegels grondig. Net als bij andere verfklussen is de voorbereiding erg belangrijk. Als de tegels niet schoon en vetvrij zijn, zal de verf slecht hechten. Breng de tegelverf aan met een kwast en rol hem na met een roller. Klinkt simpel en dat is het ook. De meeste tegelverven zijn geschikt voor tegels én sanitair. Je kunt dus ook je badkuip of wc-pot van een nieuwe kleur voorzien. Een eigenschap van tegelverf is dat het gebruikt kan worden in natte gedeelten van een badkamer, dus ook de tegels onder je douchekop blijven mooi met een laag tegelverf.

Video ‘Tegels keuken verven’
Wil je voordat je aan de slag gaat meer voorbeelden en instructies? Op Youtube.com zijn diverse video’s te vinden waarin wordt voor gedaan hoe je het schilderen van tegels met tegelverf het beste kunt aanpakken. Bijvoorbeeld deze video tutorial van Askthedecorator.com hieronder.

Tegelverf kopen
Bouwmarkten als Praxis en Gamma verkopen tegelverf. Maar ook merken als Flexa en Alabastine hebben tegelverf opgenomen in hun assortiment. Lees van tevoren wel goed de gebruiksaanwijzing. Bij Alabstine tegelverf bijvoorbeeld raden ze aan om de eerste laag nog af te lakken met voor een stoot- en krasvast resultaat.

Tegelspray verf
Naast tegelverf bestaat er ook tegelverf in spray vorm: tegelspray verf. In Nederland is dit nog niet zo bekend, maar in het buitenland wel. PlastiKote is de grootste fabrikant op het gebied van spray verf voor binnen en buiten. Ook van tegelverf hebben zij een spray variant in hun assortiment. Op Plastikote.nl vind je tips, kleurkaarten en een instructie video over tegelspray verf.REACTIES (0)

Nog geen reacties.

REAGEER

anti-spam

Om spam te vermijden is het noodzakelijk om de code hier rechts in te vullen.
Let op: de code is hoofdletter gevoelig.


Kunt u de code niet lezen? Probeer dan een nieuwe afbeelding.


Privacy- en Cookiebeleid
Terug